U Brčkom otvorena izložba „Prvaci/Prvakinje“ u organizaciji Ambasade Francuske u BiH :: Semberija INFO ::

 

U Brčkom otvorena izložba „Prvaci/Prvakinje“ u organizaciji Ambasade Francuske u BiH


Izložba fotografija pod nazivom „Prvaci/Prvakinje“, koju je pripremila Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, otvorena je danas u Gradskoj vijećnici pozdravnim riječima zamjenika gradonačelnika Distrikta dr. Ante Domića, ambasadorice Francuske u BiH Nj.E. Christine Toudic i supervizora za Distrikt gosp. Jonathana Mennutija.
 
Zamjenik dr. Domić zahvalio se ambasadorici na odabiru Brčkog za upriličenje ove izložbe, kao i supervizoru, kazavši da predstavljaju primjer razvijenog društva jednakih mogućnosti čemu naginje i Distrikt.
 
„Mi smo multietnička sredina koja je imala uspone i padove a koja ima za cilj da napreduje i da postanemo društvo jednakih mogućnosti, da naši mladi ljudi vide da se može postići vrhunski cilj iako je to ponekada teško i da trebaju ostati ovdje. Primjer tome pokazan je na fotografijama ovih sportaša koji su postigli zavidne uspjehe iz naizgled nemogućih situacija i na koje se trebamo ugledati kako bismo se razvili u moderan, evropski grad“ kazao je Domić.
 
„Vrlo sam radosna što sam u Brčkom i što smo danas upriličili otvorenje ove izložbe. Meni je stalo da svaki put kada priredim jednu izložbu u Sarajevu, istu priredim i u Brčkom, i drago mi je da je sa nama danas i supervizor“, izjavila je ambasadorica Toudec.
 
Supervizor Mennuti zahvalio se Vladi Distrikta na pružanju mogućnosti da Ambasada Francuske organizuje fotoizložbu koja nosi jaku poruku. „Izložba prikazuje sportiste i sportiskinje koji mogu poslužiti kao inspiracija, da se napornim radom i trudom zaita mogu ostvariti ciljevi koje zacrtate“ istakao je Mennuti.
 
Nakon otvorenja izložbe, uslijedio je sastanak kojem su, u ime Brčko distrikta BiH, prisustvovali zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić, predsjednik Skupštine Siniša Milić, dopredsjednik Ivo Filipović i šef Odjeljenja za obrazovanje Zoran Bulatović sa ambasadoricom Toudic i supervizorom Menunutijem. Prisutni su razgovarali o trenutnim aktivnostima u Distriktu, a posebno o budućem uvođenju francuskog jezika kao školskog predmeta.