SAMARDžIĆ, DNS: "VJEČNA SLAVA POGINULIM BORCIMA" :: Semberija INFO ::

 

SAMARDžIĆ, DNS: "VJEČNA SLAVA POGINULIM BORCIMA"


Tradicionalna proslava krsne slave BORS-a Brčko, Mitrovdan, obilježena je parastosom poginulim pripadnicima 1. Posavske brigade, polaganjem vijenaca na spomenik Srpskim braniocima i svečanim ručkom u hotelu Jelena u Brčkom sa početkom u 13 časova.
 
Sveti Dimitrije - Mitrovdan je veliki srpski svetac, srpska slava i jedan od najvažnijih dana BORS-a. Na ovaj dan dogodile su se najslavnije i najčistije pobjede, ne samo pobjeda Srba nad onima koji su nas napali, već prije svega ljudska pobjeda, pobjeda ljudskosti.
 
Svečanom činu prisustvovali su članovi Boračke organizacije, mještani Brčko Distrikta i srpske političke partije među kojima je bila i delegacija DNS-a Odbora distrikta Brčko u sastavu: Đorđe Samardžić, Potpredsjednik i Dalibor Petrović, predsjednik Organizacije mladih.


 
Potpredsjednik Odbora distrikta Brčko, Đorđe Samardžić, ovim povodom izjavljuje: "Duh Svetog Dimitrija bio je prisutan u svakom poginulom borcu i ranjeniku. To je duh koji je hrabar, nepokolebljiv, duh požrtvovanja, duh koji kaže da sloboda nema cijenu i koji je neuništiv. Treba da se borimo ne samo u ratu, već i u miru, na sve moguće načine koji su dozvoljeni, ljudski i kulturni, za slobodu srpskog naroda i za sjećanje na naše poginule borce. Jednako tome i za život dostojan čovjeka, svih građana Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Neka Gospod pomogne da zavlada mir i da se rat nikada ne ponovi. "