UPRILIČEN PRIJEM DJECE U GRADSKOJ VIJEĆNICI POVODOM MEĐUNARODNE NEDJELjE DJETETA :: Semberija INFO ::

 

UPRILIČEN PRIJEM DJECE U GRADSKOJ VIJEĆNICI POVODOM MEĐUNARODNE NEDJELjE DJETETA


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je zajedno sa zamjenikom dr Antom Domićem i šefom Odjeljenja za obrazovanje Zoranom Bulatovićem upriličio prijem za učenike osnovnih škola s područja Distrikta i djecu iz obdaništa „Naša djeca“ povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta.

Nakon pozdravnih riječi, uslijedilo je upoznavanje i razgovor s prisutnom djecom, podijelili su kojim profesijama se žele baviti te su gradonačelniku Kadriću, zamjeniku Domiću i šefu Bulatoviću postavili pitanja koja su za njih pripremili. Izrecitovali su pjesmice, iskazali srdačne želje za budućnost nakon čega su zajedno sa gradonačelnikom obišli Gradsku vijećnicu.

Međunarodna nedjelja djeteta je tradicionalno događanje koje se održava svake godine u prvoj punoj nedjelji oktobra s ciljem da se podsjete odrasli na potrebe i prava djeteta, posebno položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Ove godine obilježava se pod sloganom „Srećan možeš biti svijete samo ako je zdravo i srećno dijete” i traje od 3. 10. do 9. 10. 2022. godine.