OKONČANA 60. REDOVNA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA :: Semberija INFO ::

 

OKONČANA 60. REDOVNA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA


Foto
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je 60. redovnu sjednicu usvojivši prijedlog Odjeljenja za obrazovanje koji se tiče Odluke o odobravanju donacije i Programa utroška novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH u školskoj 2021/2022.godini. Visina sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 5.600,00 KM, čime se nastavlja dobra praksa novčanog nagrađivanja učenika generacije osnovnih i srednjih škola Distrikta.
 
Vlada je usvojila Odluku o odobravanju tekućeg transfera i Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za subvencionisanje dijela kamata za kupovinu prve nepokretnosti za rješavanje stambenog problema na teritoriji Distrikta, koje je predložilo Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu.
 
Svrha pomenutog programa je da se fizičkim licima na području Brčko distrikta BiH omogući povoljniji pristup finansijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata na kredite za kupovinu prve nepokretnosti za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH te je odobren tekući transfer za jednokratno novčano davanje u iznosu od 100.000,00 KM.
 
Takođe, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlada Distrikta odobrila je Smjernice za izradu nacrta odluke o otkrivanju, ocjenjivanju sposobnosti, razvrstavanju i evidenciji djece i omladine ometene u psihofizičkom i fizičkom razvoju.