BRČKO: Gradonačelnik Distrikta i šef Odjeljenja za javnu sigurnost posjetili opštinu Čelić :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Gradonačelnik Distrikta i šef Odjeljenja za javnu sigurnost posjetili opštinu Čelić


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić i šef Odjeljenja za javnu sigurnost Bogdan Bratić posjetili su opštinu Čelić u kojoj je proglašeno stanje prirodne nesreće zbog obilnih kišnih padavina koje su prouzrokovale poplavu u ovoj opštini. 

Kadrić i Bratić razgovarali su sa načelnikom opštine Admirom Hrustanovićem i članovima ekipe civilne zaštite nakon čega su obišli pojedine oštećene lokalitete. 

Kako je kazao gradonačelnik, brčanska ekipa civilne zaštite, vatrogasne jedinica te ekipe iz JP Komunalno Brčko intenzivno pružaju pomoć u saniranju šteta.

 „Radi se o velikim štetama na stambenim i privrednim objektima, putevima, mostovima, i Vlada Distrikta će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se ova zajednica oporavila. Mi smo 2014. godine prošli kroz alarmantno stanje poplava na području Distrikta i saosjećamo sa mještanima Čelića. Brčko distrikt BiH je uvijek bilo i biće spremno da pruži pomoć svim zajednicama koje se, nažalost, suoče sa elementarnim nepogodama“, izjavio je Kadrić.

Tokom obilaska, prisutni mještani kazali su da ne pamte razor kakav se dogodio proteklih dana, te su se zahvalili na brzoj reakciji i pruženoj pomoći Brčko distrikta BiH.