Brčko: Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodne nedjelje djeteta :: Semberija INFO ::

 

Brčko: Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodne nedjelje djeteta


Povodom Međunarodne nedjelje djeteta danas je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić zajedno sa šefom Odjeljenja za obrazovanje Zoranom Bulatovićem i šeficom Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Marom Matkić upriličio prijem za učenike osnovnih škola sa područja Distrikta te djecu iz brčanskog obdaništa „Naša djeca“.

Prisutna djeca su pozdravila gradonačelnika, zatim su se predstavili te iskoristili priliku da pokažu svoje znanje o pravima djeteta. Ujedno, postavljali su njima zanimljiva pitanja, uputili pohvale, iskazali svoje želje za budućnost te izrecitovali prigodne pjesmice.

„Djeca su se vrlo dobro pripremila za ovaj susret i drago mi je da su, bez imalo oklijevanja, postavljali pitanja i izrekli svoje želje. Oni su naša budućnost i budućnost ovog grada“, kazao je Kadrić.

Nakon razgovora gradonačelnik je zajedno sa djecom obišao prostorije Gradske vijećnice, jedne od prepoznatljivih građevina i simbola grada.

Međunarodna sedmica djeteta se tradicionalno obilježava svake godine u prvoj punoj sedmici oktobra, a za cilj ima naglašavanje prava i potreba djeteta, kao i položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

Vlada Brčko distrikta BiH