Brčko: Gradonačelnik svečano otvorio nove prostorije Nove banke :: Semberija INFO ::

 

Brčko: Gradonačelnik svečano otvorio nove prostorije Nove banke


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je zajedno sa predsjednikom Uprave „Nove banke“ svečano otvorio nove prostorije „Nove banke” u Brčkom.

Prilikom obraćanja gradonačelnik je kazao da je najavljena izgradnja javne infrastrukture i realizacija velikih privatnih poslovnih inicijativa na području Distrikta dobra prilika za banke u Brčkom da se pridruže Vladi Distrikta u realizaciji velikih projekata od kojih će, kako je naglasio, zasigurno imati koristi Distrikt, građani Distrikta, ali u svome poslovanju i banke.

„Danas smo došli podržati angažman Nove banke koja je otvorila svoj novi prostor. Ona je samo jedna od banaka koja posluje na području Distrikta što potvrđuje finansijsku stabilnost Distrikta Brčko i jedan potencijal za razvoj bankarskog sektora u našoj zajednici”, kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Uprave „Nove banke” Siniša Adžić kazao je da je važno imati dobre odnose sa Vladom i zajedničko učešće na projektima jer, kako je istakao, bez razvoja lokalne zajednice i razvoja biznisa klijenata nema mogućnosti ni banka da se razvija.

„Nova banka je najveća banka u BiH sa privatnim domaćim kapitalom i kao takvi mi smo se odlučili da investiramo u vlastite prostore i da na taj način pokažemo da želimo ostati, razvijati banku i razvijati lokalnu zajednicu. Ovdje imamo uslove koji su mnogo bolji od prethodne lokacije, imamo priliku da se razvijamo i u dijelu digitalnog bankarstva i u dijelu usluga koje nismo razvijali do sada”, kazao je Adžić.

Svečanom otvorenju danas je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić kao i predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić.

Nakon svečane ceremonije „Nova banka” uručila je novčanu pomoć po 1.000,00 KM Udruženju „Trka za život”, Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi „Kap spasa” i Savjetu mladih Brčko distrikta BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH