U Brčkom od večeras na snazi oštrije mjere :: Semberija INFO ::

 

U Brčkom od večeras na snazi oštrije mjere


BRČKO - Na području Brčko distrikta od večeras na snagu stupaju nove naredbe Kriznog štaba i policijski čas koji će trajati narednih 15 dana.

Policijski čas počinje u 22.00 časa i trajaće do 5.00 časova ujutro, a nove mjere obuhvataju obustavu rada škola, kladionica, ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, teretana i fitnes-centara, a uvodi se poseban režim rada u Javnoj zdrvastvenoj ustanovi "Zdravstveni centar Brčko".

"Zabranjuju su svi oblici javnog okupljanja, uključujući i veća okupljanja u privatnim objektima. Rad u javnim ustanovama će biti organizovan tako da se izbjegne prisustvo većeg broja lica na radom mjestu. Ograničava se prisustvo na sahrana i dženazama do 30 lica", rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Akif Pezerović.

On je dodao da je vjerskim predstavnicima preoporučeno da vjerske obrede održavaju kao što je to bilo u martu i aprilu.

Očekuje se da se uz pridržavanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba epidemiološka situacija u distriktu poboljša u narednih 20 do 30 dana.

Policija distrikta je obavijestila sve privredne subjekte da mejlom dostave spiskove radnika koji su angažovani za rad u noćnoj smjeni, odnosno koji se moraju kretati tokom policijskog časa.

"Napominjemo da spisak tih radnika mora potpisati ovlašteno lice, odnosno direktor, i mora biti poslat sa službenog mejla na mejl adresu policije [email protected]", naveli su iz policija.

Iz Policije su napomenuli da će se saobraćaj na relaciji Bijeljina-Brčko Banjaluka za vrijeme polocijskog časa odvijati obilaznicom.

Srna / Nezavisne