HUMANITARNA AKCIJA KOALICIJE ,,KOLOSI“: Prodaja slika za nabavku slušnog aparata za desetogodišnjeg Mišu Perića iz Velike Obarske


U organizaciji Koalicije ,,Kolosi“ u Centru za kulturu održana je humanitarna prodajna izložba slika. Novac prikupljen u ovoj humanitarnoj akciji biće utrošen za nabavku slušnih aparata za  Mišu Perića iz Velike Obarske, desetogodišnjeg dječaka koji je od rođenja gluv, a sluh mu je oštećen 96 odsto.

-Na prodaju su našim sugrađanima ponuđeni likovni radovi djece oštećenog sluha koja su okupljena u Udruženju gluvih i nagluvih regije Bijeljina, te devet umjetničkih slika raznih donatora. Inače, to bih posebno istakao, mali Mišo ima talenat za ovu vrstu umjetnost i zaista voli da crta. Svi koji nas podrže u ovoj akciji i pomognu oko nabavke dva slušna aparata ( za svako uvo po jedan aparat), omogućiće ovom talentovanom dječaku da nastavi svoje školovanje i slikanje, te njegovo kvalitetnije uključivanje u zajednicu, kaže tehnički sekretar Koalicije ,,Kolosi“ Milorad Jović precizirajući da cijena jednog aparata iznosi 1.300 konvertibilnih maraka, za dva aparata potrebno je sakupiti 2.600 konvertibilnih maraka, što je iznos koji roditelji malog Miše nikako nisu mogli sami obezbijediti, jer nijedno od njih nije zaposleno.

Inače, u ovu akciju prikupljanja sredstava za kupovinu slušnih aparata za Mišu Perića već se uključio Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj“ koji je ,,Kolosima“ uručio 1.065 konvertibilnih maraka. Novac je to koji su zaposleni, a i roditelji djece koja pohađaju ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu, sakupili u toku tradicionalne manifestacije  ,,Dječija nedjelja“ u okviru koje organizuju i prodajnu izložbu radova polaznika vrtića i vaspitača.
Mile Perić, Mišin tata, kaže da je njegov sin marljiv, voli da uči, a iako je gluv, počeo se baviti i folklorom.

-Mi nismo bili u mogućnosti da kupimo slušni aparat, te za organizovanje ove prodajne izložbe za nabavku slušnih aparata za Mišu posebno bih zahvalio Miloradu Joviću i Novi Trifunoviću iz Koalicije ,,Kolosi“, Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ i advokatu Milošu Stevanoviću. Zahvaljujem i svima koji su kupovinom slika podržali akciju kako bi moj sin konačno mogao da čuje, rekao je Mile Perić.