IZGRAĐENO KUPATILO ZA NEPOKRETNOG DUŠANA :: Semberija INFO ::

 

IZGRAĐENO KUPATILO ZA NEPOKRETNOG DUŠANA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas porodicu Milene Maksimović koja živi sa nepokretnim dvadesetogodišnjim sinom Dušanom u naselju Koviljuše. Gradska uprava je pomogla, na inicijativu Fondacije „Ruka prijateljstva“, da se ovoj porodici izgradi novo kupatilo koje će olakšati život nepokretnom mladiću i negovoj majci, a prije nekoliko mjeseci za Dušana su nabavljena i invalidska kolica.

Milena Maksimović se tom prilikom zahvalila gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi na ovoj pomoći, istakavši da će joj sada biti puno lakše da vodi brigu o nepokretnom sinu Dušanu.

„Dušan je prilikom rođenja imao četvrti stepen moždanog krvarenja i jedva je preživio. Nepokretan je, pomalo priča. U uslovima pandemije virusa korona nam je bilo izuzetno teško, ali, nekako živimo. Preživljavamo sa Dušanovom invalidninom, imam i dvije koze i četrdesetak koka nosilja. Sestra mi pomaže, ide i u nadnicu.
Gradonačelnik Mićić je izjavio da je prije nekoliko mjeseci bio u posjeti ovoj porodici i uz saradnju sa Fondacijom „Ruke prijateljstva“ Gradska uprava je donirala kolica za Mileninog sina.

„Tada smo uočili i problem oko neuslovnog kupatila, te smo odlučili da pomognemo majci i njenom nepokretnom sinu. Oko 8.000 KM Gradska uprava je izdvojila za proširenje objekta i novo kupatilo. Porodica je zadovoljna urađenim. Odlučili smo da pomognemo i oko izolacije i izrade fasade na ulaznoj strani objekta u kome živi ova porodica, koja živi od socijalne pomoći“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Dalibor Stokić je, u ime Fondacije „Ruka prijateljstva“ izjavio da je prezadovoljan što je njihova inicijativa urodila plodom i što je Gradska uprava obezbijedila novac za kolica i za proširenje i adaptaciju kupatila za ovu porodicu.

„Potvrdila se stara poslovica koja glasi: „Kad se vrijedne ruke slože, puno toga se postići može“. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu oko pomoći ugroženom stanovništvu“, rekao je Stokić.

Semberija info