DALjINSKO MJERENjE TEMPERATURE U ŠALTER SALI :: Semberija INFO ::

 

DALjINSKO MJERENjE TEMPERATURE U ŠALTER SALI


U šalter-sali Gradske uprave montirana je kamera za daljinsko mjerenje temperature, koju je donirala kompanija „Roming netvorks“ iz Banjaluke.Načelnica Odjeljenja za opštu upravu Jelena Savić zahvalila se na vrijednoj donaciji i naglasila da će termovizijska i HD kamera olakšati posao u vrijeme provođenja mjera u cilju zaštite građana od virusa korona.

-Kamera može da mjeri temperaturu do 16 osoba koje uđu u šalter salu, a s obzirom da je frekventnost u sali velika, odnosno, da kroz salu prođe i do 420 osoba, a u vrijeme ovjere diploma i do 800, značaj kamere je utoliko veći“, rekla je Savićeva. Gradonačelnik Mićo Mićić, takođe se zahvalio na donaciji i naglasio da je kompanija „Roming netvorks“ pokazala visok stepen društvene odgovornosti.

-Donacije je vrijedna oko 15. 000 KM, ali njena vrijednost je još veća kad znamo u koje svrhe se koristi. Ukoliko u salu uđe osoba koja ima povišenu temperaturu, moći će se odmah reagovati kako ne bi došlo do neželjenih situacija“, rekao je Mićić. Direktor kompanije Ljubomir Kmekić pojasnio je da je  „Roming netvorks“ regionalna kompanija koja je prisutna na tržištu BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Njemačke, a vć dvije godine i u Americi.
 

-Trudimo se da budemo odgovorna kompanija, a u saradnji sa lokalnim zajednicama smo se odlučili da damo svoj doprinos u borbi protiv virusa korona ovakvim donacijama. Nadamo se da će ovaj uređaj koji smo donirali, pomoći u preventivi i identifikaciji, te lagodnijem osjećaju ljudi koji se nalaze u nekom manjem prostoru i većem broju“, rekao je Kmekić.

​Semberija info