Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama od oktobra, povećanje iznosa za smještaj u porodici :: Semberija INFO ::

 

Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama od oktobra, povećanje iznosa za smještaj u porodici


Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad treba da bude otvoren u oktobru i u njemu će biti mjesta za 30 djece, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja „Drugačiji svijet“ koje okuplja članove porodica djece, mladih i odraslih sa autizmom.

- Nažalost, u Dnevnom centru neće biti mjesta za svu djecu s posebnim potrebama. Da bi ovim porodicama bar malo olakšali probleme s kojima se svakodnevno suočavaju, nastojaćemo da povećamo izdvajanja iz gradskog budžeta za smještaj u porodici. Razumijemo da, bez obzira na svu ljubav koju ova djeca imaju, nije lako obezbijediti egzistenciju, s obzirom na to da često bar jedan roditelj ne radi, jer mora da stalno bude uz dijete, često ne rade oba roditelja ili je riječ o samohranim roditeljima. Zato vjerujemo da će podrška koju će dobijati od Dnevnog centra, odnosno, veći iznos sredstava za smještaj u porodicama, učiniti da ovoj djeci i njihovim porodicama brige budu smanjene – poručio je gradonačelnik Mićić.

Roditelji iz „Drugačijeg svijeta“ su izrazili zadovoljstvo zbog ove pomoći i podrške Gradske uprave ovom udruženju.
- Svaki od roditelja se bori za svoje dijete koliko god može, a roditelji iz našeg Udruženja daju sve od sebe 24 sata dnevno, jer imaju djecu kojoj je potrebna cjelodnevna pažnja. Osnovali smo Udruženje „Drugačiji svijet“ kako bismo pomagali jedni drugima, a Dnevni centar i ovo povećanje izdvajanja će nam omogućiti da lakše izađemo na kraj sa problemima s kojima se moramo boriti – istakla je predsjednik Udruženja Kaća Blagić.

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama je opremljen u skladu sa savremenim standardima, uključujući igralište pored Centra, a u njemu će o djeci brinuti tim defektologa i drugih stručnjaka u ovoj oblasti.  

​Grad Bijeljina