Startovala druga etapa biciklističke trke Beograd - Banja Luka: Bijeljina po 11. put domaćin :: Semberija INFO ::

 

Startovala druga etapa biciklističke trke Beograd - Banja Luka: Bijeljina po 11. put domaćin


U Bijeljini je juče završena prva etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd – Banja Luka" . Sa starta u Beogradu krenulo je oko 100 takmičara iz 20 država,  a biciklisti su  tokom prve etape, koja je vožena do Bijeljine, držali izuzetno dobar tempo.



Pobjednik prve etape je Havijar Kanjeljas Sančez iz španske ekipe Kaha rural. On je na cilj u Bijeljinu stigao ispred dvojice Poljaka iz različitih ekipa, Jakuba Kazmareka koji nastupa za Mazoviju, te Jakuba Murijasa koji brani boje Vostera. 

Grad Bijeljina je pokrovitelj  cilja prve etape 14-og izdanja Međunarodne biciklističke trke Beograd- Banja Luka, te starta druge etape koja se vozi danas 5. septembra od Bijeljine do Vlasenice, a potom od Brčkog do Teslića, dok je posljednja etapa 7. septembra od Prnjavora do Banja Luke.

Ova trka uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a učesnici će  na putu do Banja Luke preći ukupno 610 kilometara.



-Zadovoljstvo mi je što je Bijeljina domaćin jednog ovakvog događaja. Bilo je impresivno vidjeti sve te momke koji su dali sve od sebe za pobjedu. Ovo je velika stvar ne samo za naš grad nego i za sve lokalne zajednice kroz koje prolazi karavan. Želim da  trka protekne uspješno, u sportskom nadmetanju i neka pobijedi najbolji, a mi smo  još jednom dokazali da je Bijeljina, koja je po 11. put domaćin biciklističke trke Beograd- Banja Luka,  opravdano evropski grad sporta, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je Havijaru Kanjelasu Sančezu uručio ,,žutu majicu“.

Međunarodna biciklistička unija, zbog aktuelne pandemije korona virusa, propisala je stroge epidemiološke mjere koje svi učesnici karavana moraju da poštuju. 

- Korona virus je učinio svoje, učešće na ovoj biciklističkoj trci otkazalo je desetak ekipa, jer imaju obaveznu izolaciju kad se vrate u svoju zemlju, a to za njih predstavlja veliki problem, jer imaju državno prvenstvo u septembru, kaže predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović koji je istakao da je uprkos tim ograničenjima trka izuzetno  interesantna, sa dosta dobrih i kvalitetnih takmičara,  a među njima su i  ekipe iz Španije i Poljske koje voze sve velike svjetske ture.



Prije starta druge etape, ispred zgrade Gradske uprave Grada Bijeljine predstavili su se takmičarski timovi. Bijeljinci su ih lijepo ispratili i zaželjeli da im put do Vlasenice protekne u najboljem redu i sa što boljim rezultatima.



Start trke je, tačno u 10 časova, podizanjem zastavice označio gradonačelnik Mićo Mićić, a takmičari će na putu do Vlasenice proći kroz Brčko, Čelić, Lopare, Priboj, Ugljevik, Trnovu, Glavičice, Šepak i Zvornik. Dan je lijep i mnogo stanovnika svih mjesta kroz koje prolazi karavan će izaći pored staze da pozdrave bicikliste.

Semberija info