GRADONAČELNIK MIĆIĆ POSJETIO PENZIONERE U BANjI DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK MIĆIĆ POSJETIO PENZIONERE U BANjI DVOROVI


Gradonačelnik Mićo Mićić, posjetio je penzionere koji se nalaze na banjskom liječenju u Banji Dvorovi, zahvaljujući akciji koju su organizovali Udruženje penzionera Grada Bijeljina i Gradska uprava. Za banjsko liječenje je izdvojeno  50.000 KM za desetodnevni banjski tretman za penzionere sa najnižim penzijama, a njih 40 već je iskoristilo ovu mogućnost.



- Ovo je program koji se pokazao kao veoma dobar, a to najbolje potvrđuje zadovoljstvo korisnika, odnosno penzionare kojima je neophodno banjsko liječenje. Nastavićemo sa ovom praksom, sa Udruženjem penzionera imamo korektnu saradnju, a istovremeno smo pomogli i Banji Dvorovi u vrijeme kad je virus korona nanio mnogo štete u privredni“; rekao je Mićić.

Penzionerka Marija Simić prvi put je na terapijama u Banji Dvorovi, a kako je istakla, „veoma je zahvalna Udruženju penzionera, Gradskoj upravi i gradonačelniku, ali i osoblju Basnje Dvorovi koji su joj pomogli da se zdravstveno osjeća bolje“. Zadovoljstvo i zahvalnost ne krije i Ljeposava Petrović, a takođe je prvi put na terapijama u Banji Dvorovi. 



- Osoblje u Banji je super, terapije su mi prijale i ako me zdravlje posluži, doći ću i iduće godine“, kaže Petrovićeva.  Predsjednik Udruženja penzionera Grada Bijeljina Đuro Stanojlović pojasnio je da je programom obuhvaćeno 107 penzionera, a to nije konačan broj, jer ukoliko bude još zahtjeva, naći će se način da ih sredstvima od članarina pošaljemo na banjsko liječenje u Banju Dvorovi.

- Ovaj vid pomoći od Gradske uprave realizujemo prvi put, a prethodno je bilo pomoći u vidu paketa, maski i novčane pomoći. Od 7. do 20. septembra primaćemo i molbe za jednokratnu pomoć koju će primiti oko 1.500 penzionera“, rekao je Stanojlović.



Direktor Banje Dvorovi Milorad Zekić, zahvalio se gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi za ovu vrstu pomoći, kako penzionerima, tako i Banji Dvorovi.

- Ova akcija ima višestruk značaj, a mi smo se potrudili da se organizujemo na pravi način, prije svega poštujući sve preporuke Instituta za javno zdravstvo RS, kako bi se sve realizovalo kako treba. Naravno, ovo se odnosi na sve građane koji koriste usluge Banje Dvorovi, kao i na građane koji borave na bazenima Banje Dvorovi“, rekao je Zekić i dodao da je za ovu ustanovu najvažnije zadovoljstvo svih korisnika usluga.

​Semberija info - O.Stjepanović