​BIJELjINA: VIRUS KORONA - I DALjE POTREBAN OPREZ :: Semberija INFO ::

 

​BIJELjINA: VIRUS KORONA - I DALjE POTREBAN OPREZ


Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je nepovoljna – saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

U kovid bolnici nalazi se sedam pacijenata, a jedan je prevezen na dalje liječenje u Banjaluku. Na području Grada trenutno je 79 pozitivnih na virus korona. Iako je situacija trenutno nešto bolja, epidemiolozi upozoravaju da nema mjesta za opuštanje i neophodno je poštovanje svih epidemioloških mjera.

Krizni štab odobrio je danas početak rada Gradskog pozorišta, u  kojem će se, u skladu sa propisanim mjerama, svakog četvrtka izvoditi predstave, uz prethodnu dezinfekciju prostora.

Kada je riječ o početku školske godine, sve preporuke Instituta za javno zdravstvo se poštuju – ocijenjeno je nakon sjednice Štaba, na kojoj je istaknuto i da se sve mjere Gradskog kriznog štaba usklađuju sa Republičkim, koje su produžene do 14. septembra. Svakih 15 dana biće vršen presjek stanja, kada je riječ o epidemiološkoj situaciji u školama i ti podaci biće prosljeđivani nadležnim zdravstvenim ustanovama.

Od početka epidemije iz budžeta Grada Bijeljina za potrebe borbe protiv virusa korona izdvojeno je više od 1.600.000 KM, dok je posredstvom lokalnog Crvenog krsta u iste svrhe obezbijeđeno 2.600.000 KM. Na području Bijeljine do sada je od posljedica virusa korona umrlo 15 ljudi.

Grad Bijeljina