SVE DRUGAČIJE U ODNOSU NA PRIJE, SAMO POLICIJA NA ISTOM MJESTU :: Semberija INFO ::

 

SVE DRUGAČIJE U ODNOSU NA PRIJE, SAMO POLICIJA NA ISTOM MJESTU


Danas je prvi dan školske 2020/21. školske godine. Početak nastave u ovoj školskoj godini počeo je u potpuno drugačijim okolnostima zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera koje su uvedene zbog zaštite zdravlja djece-školaraca i njihovih učitelja i nastavnika, te svih drugih. Kako god da je počelo, mi svim školarcima i njihovim nastavnicima želimo uspješan rad i neka im je sa srećom.

Iako školsko zvono nije najavilo početak nastave, na svom mjestu, od ranih jutarnjih sati, ispred Osnovne škole ,,Sveti Sava'' u Bijeljini, bio je policajac koji je budno motrio na mališane i njihove roditelje kako prelaze ulicu do škole, s posebnim akcentom na vozače, upozoravajući ih da uspore brzinu vožnje.

I prethodnih godina policija je pojačavala kontrolu u neposrednoj blizini škola, naročito u početku nove školske godine. To čine ove godie i u saradnji sa MUP RS, Policijska uprava Bijeljina realizuje kampanju  ,,Zaštitimo djecu u saobraćaju'', čiji je  cilj prevencija saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci školskog uzrasta.  

-U toku septembra ispred svih škola na području Policijske uprave Bijeljina, biće angažovan veći broj policijskih službenika koji će regulisati saobraćaj, kontrolisati prekršaje koji su uzročno – posljedično povezani sa nastankom saobraćjanih nezgoda, prije svega, brzinu i poštovanje odnosa vozač – pješak, kao i tehničku ispravnost autobusa, a naročito onih koji vrše prevoz učenika. U svim osnovnim školama policijski službenici će održati i edukativna predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja za najmlađe školarce'', najavili su iz Policijske uprave Bijeljina.

Semberija info