BIJELjINA: Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Epidemiološka situacija i dalje nepovoljna


Epidemiološka situacija  na području Grada Bijeljina i dalje je nepovoljna, iako je do 26. avgusta registrovan manji broj oboljelih, u odnosu na isti period u prošlom mjesecu - saopšteno je na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije. 

U proteklih 24 časa u bijeljinskoj Bolnici zabilježen je jedan smrtni slučaj, a riječ je o licu srednje životne dobi, koje je imalo više komorbiditeta. U kovid bolnici trenutno je 19 pacijenata sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom, 87 pacijenata sa područja Bijeljine  trenutno je pozitivno na virus korona, dok je pod nadzorom 214 lica.

Istaknuto je da je u toku dezinfekcija svih objekata osnovnih i srednjih škola na području Semberije, koja će biti završena do petka. Grad Bijeljina obezbijedio je za početak školske godine 3000 zaštitnih maski za potrebe školskih ustanova,  a u slučaju potrebe biće nabavljena dodatna količina maski.

Nadležni ponovo apeluju na svijest građana i neophodnost poštovanja propisanih epidemioloških mjera, naročito u svjetlu početka nove školske godine, sezone alergija, kao i sezonskog gripa.  

​Grad Bijeljina