Radosniji Božić u 250 boračkih porodica :: Semberija INFO ::

 

Radosniji Božić u 250 boračkih porodica


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici gradske Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske uručili su danas 139 božićnih pečenica porodicama poginulih boraca. Kao i ranijih godina, u božićnu akciju se uključilo i preduzeće „Mlin Pavlović“ koje je doniralo brašno za ove porodice.

- Više od 15 godina obezbjeđujemo sredstva da najugroženijim porodicama naših boraca poklonimo pečenice za Božić, a porodice koje će dobiti pečenice su određene u saradnji sa mjesnim odborima Boračke organizacije. Trudimo se da ovaj najveseliji praznik uljepšamo našim sugrađanima, bar ovom skromnom pomoći. Ovo neće biti jedina pomoć, jer smo ove godine odobrili pomoć svim porodicama koje su tokom novembra i decembra tražile pomoć od Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu, tako da ćemo ove godine obradovati oko 250 boračkih porodica za Božić - naveo je gradonačelnik Mićić.

Gradska Boračka organizacija Bijeljina je obezbijedila 127, a Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila dvanaest pečenica.
- Ovo su ljudi koji nisu imali sredstava da obezbijede sebi pečenice. Sigurno ima još boračkih porodica koje će teško nabaviti pečenice, zato ćemo i narednih godina nastaviti sa ovim božićnim akcijama, najavio je predsjednik BORS u Bijeljini Miodrag Stevanović.

Izvor: Grad Bijeljina