Prodavci na Agrotržnom centru u Bijeljini: Roba u novom prostoru :: Semberija INFO ::

 

Prodavci na Agrotržnom centru u Bijeljini: Roba u novom prostoru


Prodavci voća i povrća na Agrotržnom centru, koji su imali svoje stalne štandove, nedavno su se preselili u novoizgrađeni objekat.

- S ozirom da je objekat kontejnerskog tipa i nema otvora ni za prirodnu ventilaciju, teško je sačuvati robu da ostane u kvalitetnom stanju. Inače je voće i povrće jako osjetljivo kako na visoke, tako i niske temperature, onda je jasno da bi se sve što ostavimo tokom noći, na ovako visokim temperaturama, pokvarilo. Primorani smo da se snalazimo. Ja sam napravio rešetku koju spuštam do kraja, a vrata djelimično zatvorim, tako da unutra ima vazduha i tokom noći. To je sve improvizacija, ali da bih ozbiljnije riješio problem, moram staviti klima-uređaj koji će ljeti da hladi prostor, a zimi da grije. To mi je dodatni trošak, a korona nam je, ionako, smanjila promet'', kaže jedan od dugogodišnjih prodavaca na Agrotržnom centru.



Slaviša Cacanović v.d. direktor AD ,,Grad'', koje i gazduje Agrotržnim centrom, kaže da je ovaj objekat pravljen kao privremeno rješenje, a da je u planu gradnja velike hladnjače koja bi zadovoljila sve neophodne uslove za skladištenje voća i povrća.

- Gradnjom postojećeg objekta, mi smo i imali na umu da će biti neophodno instalirati klima-uređaje. Želim naglasiti da će AD ,,Grad'' plaćati struju koju će potrošiti klima tokom rada'', rekao je Cacanović.

Podsjećamo,  nakon što je napravljen ovaj objekat i kako su sklonjeni oni privremeni štandovi za prodaju voća i povrća, na Agrotržnom centru u Bijeljini ima mnogo više označenih parking-mjesta za dobavljače, a i kupce. 

​Semberija info