BRČANSKA ULICA PREDATA GRAĐANIMA NA UPOTREBU :: Semberija INFO ::

 

BRČANSKA ULICA PREDATA GRAĐANIMA NA UPOTREBU


Brčanska ulica u naselju Koviljuše, predata je na upotrebu žiteljima ovog dijela naselja, poznatom pod nazivom blokovi Dušana Radovića. Ulicu su na upotrebu predali gradonačelnik Mićo Mićić i odbornik dr Tomo Kovačević.

-Ovo je lijep dan, kako za porodice koji žive u ovom dijelu grada, tako i za Gradsku upravu, jer je asfaltirano preko 500 metara puta, našim građanima koji su prve kuće u Brčanskoj ulici počeli graditi 2006. godine.

Ovdje su svoje domove podigle većinom porodice koje su izbjegle tokom proteklog rata iz sarajevske regije, ali i iz Krajine, Bugojna i drugih dijelova BiH. U pojektu asfaltiranja, čija je investicija nešto više od 50. 000 KM, učestvovalo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, gdje je zamjenik bio Predrag Jović, koji je uspio da obezbijedi sredstva u iznosu od 30 odsto, a Grad Bijeljina 70 odsto sredstava”, rekao je Mićić. On je naglasio da je ovo jedan u nizu pozitivnih primjera rada, a koji su rezultat dogovora i sporazuma.

-Opredijeljeni smo da naš grad zaista bude grad budućnosti i da svi putevi u Semberiji budu sigurni putevi u budućnost. U narednom periodu planiramo realizovati ideju da se U Koviljušama izgrade obdanište i manja sportska dvorana za školu, kako bi ovo naselje imalo sve potrebne sadržaje koji su na dobrobit građana”, rekao je Mićić. Odbornik dr Tomo Kovačević izazio je posebno zadovoljstvo što se realizuju inicijative i ideje sprovode u djelo, kada je u pitanju infrastrukturno unapređenje u ovom naselju.

-Želja i cilj su nam da sa Koviljuša “istjeramo prašinu”, odnosno, da sve sokake i ulice asfaltiramo. Složnim radom to ćemo i učiniti, a možemo i hoćemo još mnogo dobrog učiniti za napredak, ne samo građana Koviljuša, nego za sve naše građane u Semberiji”, rekao je dr Kovačević.

Semberija info