​Stranka demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić: Odbor za zdravstvo :: Semberija INFO ::

 

​Stranka demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić: Odbor za zdravstvo


Odbor za zdravstvo Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić iskazuje maksimalnu podršku zdravstvenim radnicima u Bijeljini, tehničkom osoblju, vozačima i svima onima koji su danonoćno, od petog marta, uključeni u pružanje pomoći pacijentima oboljelim od virusa korona, izjavio je na konferenciji za štampu doktor Tomo Kovačević nakon radnog sastanka Odbora za zdravstvo ove političke stranke.



„Istovremeno apelujemo i na građane da se maksimalno pridržavaju mjera koje se odnose na nošenje zaštitnih maski, fizičku distancu i zabranu masovnijeg okupljanja. Za zdravstveni sektor, u situaciji kada je maksimalno angažovan na liječenju oboljelih od virusa korona, treba obezbijediti i dodatna finansijska sredstva koja su mu neophodna za normalno funkcionisanje. U Bijeljini ima i oko 50 privatnih zdravstvenih ordinacija koje nisu radile u vrijeme vanrednog stanja, te bi i njima trebalo pomoći da prebrode probleme s kojima se suočavaju“, istakao je doktor Kovačević, naglasivši da bi svim zaposlenim radnicima u zdravstvu trebalo obezbijediti stimulacije na njihove plate, jer su već pet mjeseci maksimalno angažovani na svojim radnim mjestima.

Doktor Igor Novaković, član Odbora za zdravstvo Stranke demokratske Srpske Semberija Mićo Mićić, izjavio je da je bijeljinsko zdravstvo u proteklih pet mjeseci pokazalo da ima dovoljno znanja, ljudstva i kapaciteta da se može uspješno nositi sa pandemijom virusa korona.

„Pandemija virusa korona mijenja sliku današnjeg svijeta i sve su pretpostavke da će ona potrajati još najmanje godinu dana. Život i pored toga mora funkcionisati. Svi mi očekujemo redovne plate i najbolje zdravstvene usluge. Građani u ovakvoj situaciji moraju voditi računa o svome zdravlju i ne smijemo dozvoliti da doživimo italijanski ili španski scenarij. Ovo je granično područje i samo tokom vikenda u Bijeljinu uđe po nekoliko stotina, pa i hiljade turista. Od građana tražimo samo toliko da poštuju mjere koje su na snazi, a zdravstveni radnici će učiniti sve da bi im pružili najbolju zdravstvenu uslugu“, poručio je doktor Igor Novaković.

Semberija info