Novogodišnji pokloni za djecu iz „Pačije škole“ u Novoj Janji :: Semberija INFO ::

 

Novogodišnji pokloni za djecu iz „Pačije škole“ u Novoj Janji


U objektu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ u Novom naselju Janja, poznatom kao „Pačija škola“, počela je serija prazničnih priredbi koje djeca iz ove vaspitno-obrazovne ustanove pripremaju u još tri objekta – u glavnom objektu vrtića u centru Bijeljine, u Dvorovima i u novootvorenom objektu na Ledincima.
Ovom prilikom, djeci iz Novog naselja Janja gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i Deda Mraz uručili su novogodišnje paketiće.
- Djeca se raduju obilježavanju praznika na ovaj način, a njihova radost se proširi i na roditelje i vaspitače. Postojanje objekta vrtića u Novom naselju Janja od velikog je značaja za mještane, s obzirom na to da djeca ovdje mogu na pravi način da razvijaju fizičke i intelektualne osobine - naveo je direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović.
Odjeljenje vrtića u Novom naselju Janja pohađa oko pedeset mališana u dvije uzrasne grupe.
- Želimo da na ovaj način djeca osjete radost novogodišnjih i božićnih praznika. Djeca su naša budućnost i moramo ulagati u njihovo obrazovanje i vaspitanje, a ovakve priredbe su prilika da se uz druženje i igru, djeca i obrazuju, učeći i vrijedno pripremajući sadržaje za prazničnu priredbu - naveo je gradonačelnik Mićić, uz želje za srećne praznike i novu godinu.