Prijemi za predstavnike gradskih i seoskih mjesnih zajednica :: Semberija INFO ::

 

Prijemi za predstavnike gradskih i seoskih mjesnih zajednica


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je novogodišnje prijeme za predsjednike savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica, koji su bili prilika da sa prvim ljudima mjesnih zajednica razgovara o trenutnom stanju u osnovnim jedinicama lokalne samouprave i planovima za narednu godinu.

- Savjeti mjesnih zajednica su posrednici između mještana i Gradske uprave i oni nam pomažu u radu tako što nas informišu o funkcionisanju mjesne zajednice i usmjeravaju nas na koji način da djelujemo. Cilj nam je da odgovorimo na zahtjeve predsjednika MZ, a oni će na taj način pomoći mještanima koje predstavljaju - istakao je Mićić, koji se zahvalio za razumijevanje građanima iz dijelova grada u kojima je građena kanalizacija, zbog čega su pojedine ulice bile blokirane za saobraćaj za vrijeme izvođenja radova.

Zadatak savjeta MZ je da prenesu koordinatoru za mjesne zajednice u Gradskoj upravi sve prijedloge i incijative za poboljšanje kvaliteta života u MZ, a Gradska uprava će i u sledećoj godini odgovarati na zahtjeve savjeta MZ u skladu sa prioritetima i raspoloživim sredstvima.
- Imamo odličnu saradnju sa Gradskom upravom i od velike koristi nam je Odsjek za mjesne zajednice, kome možemo da se obratimo u vezi sa svim problemima i dilemama koje se tiču funkcionisanja naše mjesne zajednice. Mislim da je ovo najbolji primjer sistema kako treba da se gradi odnos između Gradske uprave i mjesnih zajednica, a na koji bi sve lokalne zajednice trebale da se ugledaju -  naveo je predsjednik Savjeta MZ „Vuk Karadžić“ Marko Krajišnik.

Predsjednik Savjeta MZ Kojčinovac Ljubo Maletić je ocijenio da su saradnja sa Gradskom upravom i savjeti zaposlenih iz Odsjeka za mjesne zajednice bili veoma korisni za mještane, tokom 2018. godine.
- Na svaki naš zahtjev i poziv dobili smo odgovor i Gradska uprava nam je u skladu sa svojim mogućnostima pomagala savjetodavno i materijalno. Zadovoljni smo i nadamo se da će naša saradnja i u narednom periodu da se nastavi - istakao je Maletić, dodajući da u narednoj godini planiraju da apliciraju za pomoć u vezi sa uređenjem parka, svlačionica Fudbalskog kluba i Doma kulture u Kojčinovcu.

Izvor: Grad Bijeljina