Dvorovi: Mural doktoru Lazi :: Semberija INFO ::

 

Dvorovi: Mural doktoru Lazi


Na zadnjem zidu sektorske ambulante u Dvorovima oslikan je mural čuvenom niškom hirurgu doktoru Miodragu Laziću, omiljenom doktoru Lazi, koji je preminuo od korona virusa. Smrt ga je pokosila na mjestu direktora Urgentnog centra KC Niš. Doktor Laza je kao dobrovoljac, tokom ratnih dešavanja u BiH, došao je da pomogne svom narodu.

- Ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim'', rekao je svojevremeno dr Lazić.



- Bio je čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina... koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka...", navedeno je na sajtu KC Niš.

Kako kažu, bio je čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, i da to srce i danas kuca, da je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio.

- Dr Miodrag Lazić, naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta, uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira što je znao da je, zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen", navodi se u poruci.

Ponovo Laza bio ,,na prvoj liniji", do samog kraja...do trenutka, dok nije saznao da je i sam obolio od virusa. Da je hiljadu bitaka dobio, ali da ovu posljednju, njegovo srce nije izdržalo.

Da se što duže sjećamo dr Laze i u Dvorovima je urađen mural ovog velikog čovjeka.

​Semberija info