Odgovornim političarima interes naroda mora biti iznad stranačkog :: Semberija INFO ::

 

Odgovornim političarima interes naroda mora biti iznad stranačkog


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike političkih stranaka, kojem su se odazvali predstavnici i opozicije i vladajućih stranaka u Skupštini Grada, kao i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.



Uz zahvalnost okupljenima za saradnju u godini na izmaku, gradonačelnik Mićić je izrazio zadovoljstvo što prijemu prisustvuju predstavnici svih stranaka predstavljenih u gradskom parlamentu. Naglašavajući da je Bijeljini potrebna pomoć Vlade Republike Srpske za realizaciju velikih projekata, on je pozvao predstavnike stranaka koji učestvuju u vlasti na višim nivoima da doprinesu realizaciji tih projekata i kao primjer naveo izgradnju auto-puta prema Savi.


- Srbija je potpisala ugovor o izgradnji auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače, što je odlična pretpostavka da se nastavi na auto-put preko Bijeljine prema Brčkom i spoji s auto-putem prema Banjaluci. Taj projekat je velika razvojna šansa za Semberiju i siguran sam da ćemo svi koji učestvujemo u vlasti na svim nivoima doprinijeti da se ta šansa iskoristi. Glavni cilj svakog odgovornog političara mora biti prije svega omogućavanje boljeg kvaliteta života građana koji su ih i birali - bio je jasan Mićić.
 

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković istakao je da su politički subjekti u lokalnom parlamentu imali veoma dobru saradnju u ovoj godini. 
- Sa pozicije koju obavljam veoma sam zadovoljan radom i vladajuće većine i opozicije u Skupštini - naveo je Marković, napominjući da se, u do sada održane 23 sjednice lokalnog parlamenta, nije dogodilo da neka odluka ne dobije potrebnu većinu odbornika, a mnoge odluke su donošene i sa više od devetnaest glasova odbornika iz vladajuće većine.

Izvor: Grad Bijeljina