ZAHVALNOST BIJELjINE VUČIĆU I DODIKU :: Semberija INFO ::

 

ZAHVALNOST BIJELjINE VUČIĆU I DODIKU


Već su vidni pravi razlozi zašto smo napravili sporazum i postigli jedinstvo na svim nivoima vlasti, jedinstvo najvećeg broja političkih subjekata u Republici Srpskoj, ali i dobru saradnju sa Srbijom. Posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića to na najbolji način potvrđuje, a ovom prilikom izražavam zahvalnost i posebno zadovoljstvo informacijom da će Srbija u auto-put od Rače do Bijeljine, uložiti dodatnih 100 miliona evra“, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić zahvalivši predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjendištva BiH Miloradu Dodiku. Mićić je podsjetio da se već uveliko realizuje i izgradnja školske sale u Patkovači koju takođe finansira Srbija.

-Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji u Gradu Bijeljina,radimo punim kapacitetom i nastojimo da započete i planirane projekte realizujemo. Izgradnja autobuske stanice je aktuelna, a i kanal Dašnica već uljepšava naš grad“, rekao je Mićić. On je naglasio da su dobili i saglasnost za urbanistički plan Grada Bijeljina koji će se naći pored odbornicima 29. jula, a na istoj sjednici će se razgovarati o pomoći preduzeću „Vodovod“.

-Želimo da pomognemo našem preduzeću u vraćanju kredita, kako bi se stekli uslovi za smanjenje cijene vode. Ovo je takođe definisano u sporazumu koji smo svojevremeno potpisali, a sve ovo govori da smo na pravom putu i da su sve ovo dobre stvari za nastavak razvoja grada i na dobrobit naših građana. Istovremeno, intenzivno se radi na navodnjavanju u Batkoviću i Crnjelovu, a grad će iz budžeta izdvojiti još 120. 000 KM kako bi se u sve sekundarne i tercijalne kanale dovela voda“, pojasnio je Mićić i dodao da ima još mnogo projekata na kojima se intenzivno radi.

-Pred nama je i slava Grada, a ove godine kum slave biće srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Shodno epidemiološkoj situaciji, Pantelino ćemo skromno proslaviti, bez masovnog okupljanja i manifestacija“, rekao je Mićić. On je takođe najavio da će od iduće sedmice u funkciji biti turistički vozić, koji će, za sada, ići od centra grada do Banje Dvorovi, a Grad će ove godine snositi i troškove vozača i goriva.