Bijeljina sinonim za Grad sporta :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina sinonim za Grad sporta


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je upriličio novogodišnji prijem za predstavnike sportskih klubova i tom prilikom se osvrnuo na njihove uspjehe i napore Gradske uprave da unaprijedi uslove za bavljenjem sportom u Bijeljini.



- Bijeljina je sinonim za Grad sporta, s obzirom na veliki broj sportista, sportskih klubova i njihove uspjehe, tako da se na nivou BiH iz našeg gradskog budžeta procentualno najviše izdvaja za sport. Cilj nam je da se što više mladih bavi sportom, a osim ulaganja u sportske klubove ulažemo i u izgradnju sportskih objekata, pa smo u prethodnih deset godina napravili tri sportske hale, nekoliko sportskih igrališta, a obnovljeno je i nekoliko stadiona u mjesnim zajednicama - naveo je gradonačelnik Mićić, najavljujući izgradnju gradske sportske hale koja bi imala mogućnost da primi nekoliko hiljada posjetilaca.


Sekretar Fudbalskog kluba „Radnik“ Slobodan Đorđić je istakao da je ovaj klub u 2018. godini ostvario najbolji plasman od kada se takmiče u Premijer ligi- peto mjesto.
- Takođe, šesti put smo osvojili Kup Republike Srpske i postali smo najtrofejniji klub u ovom takmičenju. Zadovoljni smo saradnjom sa Gradskom upravom i Gradonačelnikom, jer su nam velika podrška i podstrek u radu. Očekujemo da će do sezone 2019-2020. biti završeni reflektori na našem stadionu, jer su oni uslov za učestvovanje u daljim takmičenjima - pojasnio je Đorđić, najavljujući da na proljeće počinju radovi na postavljanju reflektora, ali i terena sa vještačkom podlogom na pomoćnom terenu.

Trener Odbojkaškog kluba invalida „Semberija“, Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“ i član Seljačkog kluba ratnih vojnih invalida iz Bijeljine Novo Trifunović naveo je da je prethodna godina za ove klubove bila veoma uspješna, kao i saradnja sa Gradskom upravom.
- Pored redovnih izdvajanja dobili smo i dodatnih 10.000 konvertibilnih maraka, od čega smo kupili električnu metu i vazdušnu standard pušku. Rezultat ovih ulaganja je taj da su naša dva strijelca nastupila na Evropskom prvenstvu u Beogradu - istakao je Trifunović, dodajući da Gradska uprava izdvaja 30.000 KM za tri sportska kluba osoba  sa invaliditetom, dok je Vlada RS za sve registrovane sportske klubove osoba sa invaliditetom u Republici Srpskoj izdvojila 45.000 KM.

Izvor: Grad Bijeljina