ULICA PATRIJARHA PAVLA POSTAJE PJEŠAČKA ZONA :: Semberija INFO ::

 

ULICA PATRIJARHA PAVLA POSTAJE PJEŠAČKA ZONA


Ulica patrijarha Pavla, koja od Trga kralja Petra I Karađorđevića, pored Manastira Svetog Vasilija Ostroškog, vodi do Gradskog parka, uskoro će biti  popločana i pretvorena u savremenu pješačku zonu, najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
On je istakao da je cilj Gradske uprave i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine da što više javnih površina bude prilagođeno potrebama pješaka.
 
- Želimo građanima da pružimo, prije svega, više prostora za šetnju, ali i za vožnju biciklom i rekreaciju. Ulica patrijarha Pavla biće popločana u toku ove građevinske sezone, imamo izrađen projekat, ali još razmišljamo o vrsti podloge, da li će to biti granit ili neka druga vrsta materijala – naveo je gradonačelnik Bijeljine.
 
On je istakao da će stanarima ove ulice biti omogućen prilaz automobilima do njihovih stambenih objekata, kao i sveštenstvu Eparhije zvorničko-tuzlanske.
 
- Tu se nalaze i jedan hotel, banke, i drugi pravni subjekti i svakako ćemo im omogućiti prilaz automobilima za njihove potrebe. Međutim, to neće ugroziti pješačku zonu, ulica će biti zatvorena, i građani će sigurno uživati u novom prilazu najvećoj i najljepšoj zelenoj oazi u centru grada – poručio je Mićić.
 
On je dodao da nadležni u Gradskoj upravi, uporedo sa izgradnjom pješačkih zona i biciklističkih staza, analiziraju saobraćaj u gradskoj zoni i razmišljaju o promjeni režima saobraćanja u pojedinim ulicama, kako bi bila smanjena gužvu u gradskom jezgru.