DISCIPLINOM ŠTITIMO SEBE I DRUGE :: Semberija INFO ::

 

DISCIPLINOM ŠTITIMO SEBE I DRUGE


Pojačana samodisciplina i korištenje lične zaštitne opreme, neophodno je kako bismo zaštitili sebe, ali i druge oko nas, savjetuje infektolog dr Aleksandra Radojčić.

U bolničkom karantinu imamo sedam (7) osoba kod kojih je potvrđenih kovid 19. Svi u bolničkom karantinu su dobrog opšteg stanja, pod terapijom i afebrilni, dok su ostali, asimptomatični i nalaze se u kućnoj izolaciji. Osobe koje su sa područja Bijeljine su mlađe i srednje životne dobi, osim jedne ženske osobe starije životne dobi i sve njihove kontakte, prati higijensko-epidemiološka služba“, pojašnjava dr Radojčić.

Ona je naglasila da je u interesu svih da se poštuju i primjenjuju preporuke i savjeti, kako bismo epidemiološku situaciju imali pod kontrolom.

Virus korona nije nestao. On je sve vrijeme u cirkulaciji, a do povećanja broja zaraženih dolazi, jer su se građani vratili svakodnevnim aktivnostima. Vrijeme jeste lijepo, više vremena se provodi na otvorenom i u kontaktima smo, ali ne treba da zaboravimo brigu o zdravlju i savjete koji se svakodnevno upućuju stanovništvu“, kaže dr Radojčić i podsjeća da na području Bijeljine trenutno imamo 11 pozitivnih osoba na kovid 19, a da se očekuje rezultat za još 10 analiza koje su uzete jutros, 30. juna.

Semberija info