SVE VIŠE BIJELjINACA BJEŽI OD GRADSKE BUKE :: Semberija INFO ::

 

SVE VIŠE BIJELjINACA BJEŽI OD GRADSKE BUKE


Posljednjih godina sve je više Bijeljinaca koji žive u gradu i koji pokušavaju da kupe parče zemlje u okolini, na selu, kako bi pobjegli od gradske buke i uživali u miru. Korona je dodatno pojačala te namjere. Zanimljivo je da je sve više i mladih ljudi, naročito onih koji imaju djecu, da žele da naprave vikendicu u obližnjem selu i da uživaju u prirodi, a i da, kako kažu, djeca jedu bar malo zdrave hrane iz sopstvene bašte.

-Ništa ljepše, nego raspaliti roštilj u svom dvorištu, pa ubrati paradajz i papriku u svojoj bašti. Ne treba čovjek da uzgaja svega i svačega, dovoljno je nešto malo - malo povrća i koja voćka'', kaže jedan 35-godišnji Bijeljinac koji, sa porodicom živi u stanu u gradu i koji je za vikendicu kupio plac u Hasama, selu nadomak Bijeljine. Hase su selo koje je postalo atraktivno za kupovinu placeva za vikendice.

-Blizu je grada, samo desetak minuta vožnje do centra, a smješteno je na uzvišenju, što je mnogima bitno'', tvrde oni koji dobro poznaju šta se traži na tržištu.

Šta se može dobro prodati, shvatili su i prodavci, pa na mnogim mjestima u gradu možete vidjeti oglase o prodaji placeva u selima Semberije. Zanimljivo je da su cijene placeva različite. Cijena jednog dunuma, u zavisnosti od lokacije, kreće se od 5.000 do 15.000 konvertibilnih maraka. U semberskim selima, koja su udaljenija od grada, cijene su mnogo niže.

Semberija info