EU I UNDP DONIRALI DVA RESPIRATORA BOLNICI :: Semberija INFO ::

 

EU I UNDP DONIRALI DVA RESPIRATORA BOLNICI


Predstavnici Evropske Unioje i UNDP-a, uručili su danas 19. juna, vrijednu donaciju  Bolnici „Sveti Vračevi“. Riječ je o dva respiratora koje je EU donirala u okviru projekta „Odgovor na KOVID19“, a projektom rukovodi UNDP. Vršilac dužnosti direktora Bolnice prim. dr Milica Lovrić, izrazila je zahvalnost donatorima i istakla da su i do sada imali dobru saradnju sa UNDP-om.

-Ovo je još jedan dokaz da se prijatelj poznaje u nevolji, tako da izuzetno cijenimo ovu vrijednu donaciju. Dva stacionarna respiratora, svakako će doprinijeti da obogatimo medicinsku opremu bolnice“,  rekla je dr Lovrić i dodala da su od vremena pojave pandemije, dobili tri stacionarna i jedan pokretni respirator. O prednostima respiratora koji su donirani Bolnici, zahvalila se načelnica Službe za anesteziju i reanimaciju dr Dragana Lejić Milovanović.

-Zahvalna sam u ime svih zaposlenih, a posebno u ime Službe za anesteziju i reanimaciju, jer respiratori su potrebni, ne samo za liječenje pacijenata koji su oboljeli od najtežih oblika Kovid 19, već i za liječenje disajnih slabosti koje se dešava kod  ljudi zbog bilo kog uzroka. Takvim pacijentima respirator spašava život, tako da je ova donacija sigurno od izuzetnog značaja i velika pomoć u radu naše Službe i svakako doprinosi unaprijeđenju zdravstvene zaštite koju pružamo pacijentima“, rekla je dr Lejić Milovanović.

Semberija info