Korona i dalje prisutna, neophodan oprez :: Semberija INFO ::

 

Korona i dalje prisutna, neophodan oprez


Stabilna epidemiološka situacija u Bijeljini nije razlog za opuštanje građana i nepoštovanje propisanih mjera jer je virus korona i dalje prisutan na našim prostorima – istakao je Mićo Mićić, komandant Štaba za vanredne situacije nakon današnje sjednice Štaba.

On je podsjetio da je i dalje neophodno držanje fizičke distance, kao i pojačana lična higijena, kako bismo zaštitili sebe, ali ljude oko nas.

- Virus korona će se i dalje širiti, vjerovatno mnogo manje tokom ljeta, ali će ostati da živi u populaciji. Nema mjesta za paniku ali je potrebno da i dalje budemo oprezni i disciplinovani. Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova, u Bijeljini je troje lica koji su zaraženi kovidom-19. Od tog broja dvije osobe su bez simptoma i nalaze se u karantinu pri Domu učenika, dok je jedna osoba, starije životne dobi, u bolničkom karantinu – naveo je Mićić.

Prema podacima Epidemiološke službe Doma zdravlja u Bijeljini, u Domu učenika, koji je odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije određen kao regionalni karantin, nalazi se ukupno 28 lica pozitivnih na virus korona. Devetnaest zaraženih je sa područja Zvornika, sedam iz Ugljevika, a dva lica su iz Bijeljine.

Grad Bijeljina