Bijeljini priznanje za prijateljstvo :: Semberija INFO ::

 

Bijeljini priznanje za prijateljstvo


Na svečanosti koja je 12. juna održana u Kruševačkom pozorištu dodijeljena su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević", a tom prilikom gradonačelniku Mići Mićiću je uručeno priznanje  - „Grad Bijeljina –  nagrada za bratske odnose“.

Kruševac i Bijeljina su gradovi pobratimi od 2008. godine, a prijateljske odnose i dobra iskustva u međusobnoj saradnji prvenstveno koriste za unapređenje kvaliteta života građana.

- Uvjereni smo da se granice najlakše prevazilaze na lokalnom nivou, neposrednim kontaktima, uspostavljanjem prijateljstava i saradnjom sa lokalnim zajednicama i ljudima koji u njima žive. Zbog toga Grad Bijeljina daje veliki značaj saradnji sa opštinama i gradovima u bližem i daljem okruženju. Osim privredne saradnje preduzetnika iz naših gradova, u prethodnim godinama razmjenjivali smo iskustava o otvaranju i uređenju industrijskih zona, funkcionisanju komunalnih preduzeća, kao i o visokoškolskom obrazovanju. Između ostalog, Kruševcu smo ustupili elaborat kad je osnivao Poljoprivredni fakultet, na osnovu koga smo realizovali sličnu ideju u Bijeljini – istakao je gradonačelnik Mićić na svečanosti u Kruševcu.


Nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" već dvadeset godina dodjeljuje Agencija "Media Invent", u saradnji sa univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu, kao i regionalnim privrednim komorama u Srbiji i Srpskoj.

Grad Bijeljina