Volonterizam – mjerilo humanosti zajednice :: Semberija INFO ::

 

Volonterizam – mjerilo humanosti zajednice


Milorad Jović ovogodišnji je dobitnik gradske Nagrade za izuzetne volonterske aktivnosti od značaja za Grad Bijeljinu i volonterski aktivizam, a mladi volonteri Milenko Mićanović, Boban Savić, Branko Šubarić i Džana Nalić su dobili zahvalnice Grada za volonterske aktivnosti od značaja za Bijeljinu. Od organizacija i udruženja građana, ove godine priznanje je ponijelo Udruženje građana „Mama – M“.
Godišnja priznanja istaknutim volonterima u Bijeljini se tradicionalno dodjeljuju povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, a uručuje ih Gradonačelnik Bijeljine.
- Humanost i društvene veze članova jedne zajednice, između ostalog, mjere se i zastupljenošću volonterskog aktivizma. Grad Bijeljina ima sreću da ima brojne volontere koji nesebično pomažu sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, ali su i pokretači brojnih kulturnih, obrazovnih i drugih aktivnosti. Svojim volontiranjem ovi ljudi i njihove brojne kolege, takođe, posreduju između lokalne uprave i društva i tako čine da zajednica bolje funkcioniše. Volonterima kojima uručujemo godišnja priznanja želimo da zahvalimo na njihovoj posvećenosti, ali i da im to bude dodatna motivacija za dalji rad – poručio je gradonačelnik Mićo Mićić na maloj svečanosti održanoj u Muzeju Semberije. Miloradu Joviću je priznanje dodijeljeno za pomoć i podršku osnaživanju osoba sa invaliditetom, organizovanje takmičenja invalidskih sportskih klubova i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju. Jović je i dugogodišnji sekretar Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom „Kolosi“, ali i neumorni volonter u brojnim aktivnostima „Kolosa“ i drugih organizacija.

- Ovo je priznanje za rad u mnogobrojnim komisijama i učestvovanje u realizaciji brojnih projekata. Nastojim da što više doprinesem razvoju našeg Grada i ravnopravnosti svih građana Bijeljine, a nagrada mi je velika satisfakcija za moje životno djelo. Svi možemo biti aktivni i volonterski doprinositi poboljšanju života u našoj Bijeljini - naveo je Jović, koji je i predsjednik Mjesne zajednice Centar.
Udruženju „Mama – M“ je priznanje zaslužilo za pružanje podrške trudnicama i omladini i organizaciju manifestacija posvećenih zdravom i odgovornom roditeljstvu, Milenko Mićanović za organizaciju humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju dječijih igrališta na Ledinicma i Koviljušama, Boban Savić za organizovanje ljetne lige u malom fudbalu i besplatnog kursa veb-dizajna, a Branka Šubarića i Džanu Nalić za priznanja je predložio Senat mladih „Omote“ za realizaciju projekta „Bijeljinski vremeplov“ i učešće u omladinskim aktivnostima u Gradu.
Nakon svečanog uručenja priznanja volonteri iz Udruženja građana „Eko-put“ izveli su ekološku predstavu „Kuda ideš čovječe“.

Izvor: Grad Bijeljina