OBAVJEŠTENjE ZA JAVNOST - Komemoracija povodom smrti prof. dr Miladina Jovičića - dekana Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

OBAVJEŠTENjE ZA JAVNOST - Komemoracija povodom smrti prof. dr Miladina Jovičića - dekana Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina


Prof. dr Miladin Jovičić, redovni profesor i dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina preminuo je 06.12.2018. godine u Bijeljini nakon kratke i teške bolesti.
 
Obavještavaju se svi zainteresovani da će se tim povodom održati komemoracija na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, u velikom amfiteatru Fakulteta u subotu, 08.12.2018. godine u 11 časova.
 
Sahrana povodom smrti dekana, prof. dr Miladina Jovičića biće održana u subotu, 08.12.2018. godine, u 13 časova, na gradskom groblju u Pučilama.
 
 Prof. dr Miladin Jovičić je rođen 14.09.1957. godine u selu Ugljevička Obrijež, Opština Ugljevik.
Osnovnu školu završio je u Ugljeviku, a bijeljinsku Gimnaziju 1976. godine, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet u Banjoj Luci koji završava 1980. godine.
Postdiplomski studije upisao je 1984. godine u Sarajevu na Ekonomskom fakultetu, a magistarsku tezu pod nazivom "Električna energija u funkciji privrednog razvoja" odbranio je 1987. godine.
Doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu 2003. godine na temu: "Mjerenje uspješnosti menadžera kao faktor razvoja u zemljama u tranziciji".
Objavio je, bilo samostalno bilo u koautorstvu, osam knjiga koje tretiraju oblast upravljanja mezoekonomskim sistemima, kao i više od 35 naučnih i stručnih radova iz oblasti menadžmenta i preduzetničke ekonomije u eminentnim domaćim i stranim časopisima.
Dužnost dekana Fakulteta poslovne ekonomije obavljao je od 2016. godine.