KAJAK KANU RAFTING KLUB SEMBERIJA - Akcija čišćenja obale Save - Otvorena sezona vožnje kajakom :: Semberija INFO ::

 

KAJAK KANU RAFTING KLUB SEMBERIJA - Akcija čišćenja obale Save - Otvorena sezona vožnje kajakom


Članovi Kajak kanu Rafting kluba „Semberija“ iz Bijeljine organizovali su danas akciju čišćenja dijela obale rijeke Save u selu Brodac, Begov put.

Prema riječima predsjednika ovog Kluba Velemira Zekića, predmetni lokalitet uređuje se sa ciljem izgradnje izletišta Savska oaza, gdje je tokom današnje akcije očišćena divlja deponija i očišćen prostor ovog lokaliteta.



Pomenuti prostor će biti mjesto gdje će Klub obavljati svoje aktivnosti planirane na rijeci Savi. Projekat izgradnje ovog izletišta na ovoj lokaciji je strateški  projekat udruženja za 2020. godinu.

Današanja akcija organizovana je u okviru kampanje koju je pokrenuo Kanu rafting klub „Semberija“ sa ciljem zaštite rijeka i šuma u priobalnim područjima.



 U pitanju je ekološka kampanja koju Rafting klub organizuje u saradnji sa Pan evropskim univerzitetom ,,Apeiron'', sa ciljem da skrene pažnju građana na problem divljih deponija, plastičnog otpada i smeća koje se baca u prirodu i u rijeke.



“Da bismo prezentovali potencijal naših rijeka i uživali u bogatstvu kakvo imamo, moramo voditi računa o odlaganju otpada kojeg sve više ima u prirodi. Priroda i rijeke moraju biti čisti'', istakao je Zekić za portal Semberija info.

Prema njegovim riječima, današnja akcija uspješno je okončana zahvaljujući odzivu velikog broja članova. Tokom današnje akcije očišćen je i lokalitet oko česme Begov put, skupljeno je 30-tak vreća smeća.

OTVORENA SEZONA VOŽNjE KAJAKOM

Danas je otvorena i sezona vožnje kajakom, tako da će svi zainteresovani građani moći da dođu na ovaj lokalitet ukoliko žele da, pod stručnim nadzorom, probaju vožnju kajakom.



Tu se nalazi i objekat kajakaški dom, koji je ovaj Klub  dobio na korištenje od Javne ustanove „Vode Srpske“. U narednom periodu, kaže Zekić, ima još dosta posla sa ciljem ostvarivanja postavljenih ciljeva za koje očekuju podršku nadležnih organa.

Semberija info - Foto i tekst - Z. Kusmuk