​JZU Sveti Vračevi: U funkciji aparat za transuretralnu resekciju prostate :: Semberija INFO ::

 

​JZU Sveti Vračevi: U funkciji aparat za transuretralnu resekciju prostate


Danas, 3. juna, u bolnici „Sveti Vračevi“, obavljena je druga po redu operacija medicinskim aparatom za transuretralnu resekciju prostate, a aparat je kupljen uz pomoć Gradske uprave. U ime zaposlenih u bolnici, zahvalila se v.d. direktor bolnice primarijus dr Milica Lovrić.



- Gradska uprava donirala je 50. 000 KM, a sredstva su usmjerena za kupovinu  aparata za transuretralnu resekciju prostate, koji se koristi se za rješavanje problema kod benigne hiperplazije prostate, a njegovom upotrebom biće umnogome olakšani operativni zahvati kod uroloških pacijenata“, rekla je dr Lovrić. Ona se zahvalima svim donatorima koji su u proteklom periodu iskazali društvenu odgovornost i spremnost da pomognu bolnici u obezbjeđivanju savremenih medicinskih aparata, a u svrhu što bolje zdravstvene zaštite građana.

Gradonačelnik Mićo Mićić je izrazio zadovoljstvo što je Gradska uprava značajno pomogla u kupovini aparata koji je već u funkciji i na dobrobit građana, a zahvalnost je uputio i svim društveno odgovornim privrednicima koji su spremni da pomognu u osavremenjavanju rada u bolnici.

- Gradska uprava podržava aktivnosti bolnice koje su usmjerene za razvoj ove ustanove, a posebno što se na taj način stvaraju što bolji uslovi da naši građani imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Naša bolnica je regionalna i cilj svih nas je da odgovori svim zahtjevima  građana po pitanju pružanja savremene bolničke usluge“, rekao je Mićić. On je najavio da će Gradska uprava i u narednom periodu biti uvijek na raspolaganju zdravstveni ustanovama na području Grada Bijeljina.

U ime Odsjeka urologije, dr Duško Milićević je naglasio da su minimalne invazivne procedure u hirurgiji zlatni standard, a posebno su značajne u urologiji, jer preko 80 posto procedura, kako dijagnostičkih tako i terapijskih, rade se na taj način. 

- Transuretralna operacija je operacija kroz mokraćni kanal, a prvenstveno se misli na operaciju prostate i mokraćne bešike i manje teških patoloških stanja. Aparat koji je u našoj bolnici  već u funkciji, jedini je u Republici Srpskoj i to nas posebno raduje, a zahvaljujući ovom aparatu smanjuje se trajanje operacije, komplikacije operacije, krvarenje, pacijenti kraće leže u bolnici, a rad operatera je znatno lakši“, pojasnio je dr Milićević i izrazio zahvalnost u ime zaposlenih, a posebno u ime pacijenata.

​Semberija info - O. Stjepanović