GORAN MILjIĆ PREUSMJERAVA DONATORSKA SREDSTVA ZA LIJEČENjE TRI OSOBE :: Semberija INFO ::

 

GORAN MILjIĆ PREUSMJERAVA DONATORSKA SREDSTVA ZA LIJEČENjE TRI OSOBE


Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da dobijem novo srce

Goran Miljić iz Nove Janje, javnosti je poznat po hitnosti transplantacije srca, obavljenoj prije nekoliko mjeseci u Beogradu zahvaljujući humanim ljudima i prijateljima koji su skupili novac za ovaj složen i skup zahvat. 

- Osjećam se dobro, hvala Bogu, doktorima i dobrim ljudima. Imao sam redovne kontrole do pojave virusa korona u Kliničkom centru u Beogradu. Pauzirano je iz objektivnih  razloga do prošle sedmice, kad sam bio na kontroli i sve je, na moju radost,  u redu, a i doktori su zadovoljni“, izjavio je Miljić za Semberija info.

Prema njegovim riječima, prvih pet godina biće pod propisanom terapijom, a trenutno koristi oko petnaestak lijekova. Nakon pet godina, doktori će odrediti dalju terapiju. Goranu je preporučeno da prvu godinu dana od operacije ne radi, te da i kad počne raditi, ne smije raditi teške poslove.

DONATORSKA SREDSTVA SA MTEL BROJA JOŠ NEISKORIŠTENA

Goran Miljić na posebnom računu Mtel-a ima oko 11.000 KM, prikupljenih putem humanitarnog broja u svrhu njegovog liječenja. S obzirom da sredstva  nije iskoristio, a može da ih iskoristi samo u svrhu liječenja, Miljić najavljuje da će navedena sredstva preusmjeriti za liječenje tri osobe. 

Praksa je da sredstva koja nisu iskorištena, a prikupljena  su putem humanitarnog broja, budu preusmjerena za liječenje jedne ili više osoba.

- U toku ove ili naredne sedmice, sredstva ću preusmjeriti na račun fondacije čiji je predsjednik Darko Jakšić, a u svrhu liječenja Predraga Šarića i djevojčica Sofije Markuljević i Sare Maksimović“, izjavio je Miljić. 

On je istakao da će preusmjeravanje sredstava sa računa realizovati u dogovoru sa predstavnicima fondacije koja se, kad je to bilo potrebno, maksimalno založila za obezbjeđivanje sredstava za njegovo liječenje.

Semberija info - O. Stjepanović - Z. Kusmuk