RADOVI U GRADSKOM PARKU TEKU KONTINUIRANO I PO PLANU :: Semberija INFO ::

 

RADOVI U GRADSKOM PARKU TEKU KONTINUIRANO I PO PLANU


Gradončelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je sa saradnicima radove na obnovi jedne od centralnih staza u Gradskom parku. Riječ je o stazi dugoj 300 metara, površine 1 200 metara kvadratnih, a izvođač radova je firma ,,Most“ iz Bijeljine. Vrijednost rekonstrukcije ove staze,  koja vodi od Ulice kneza Miloša,  je 75.000 konvertibilnih maraka.
 
Inače, radovi  na rekonstrukciji centralnih staza u Gradskom parku počeli su 25. februara. Prva faza je realizovana, a riječ je o stazi dugoj 130 metara, površine 1 100 metara kvadratnih, te postavljanju staza za biste srpskim velikanima. 
 
Ta staza je  popločana, ona vodi  od ulaza u Gradski park  iz Ulice žrtava fašističkog terora do ulaza iz Ulice potporučnika Smajića.  Za ove radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 70.000 konvertibilnih maraka.
 
Gradonačelnik Mićo Mićić izrazio je zadovoljstvo da se tok radova u Gradskom parku odvija po planu.
 
-Prije nekoliko godina krenuli smo sa uređenjem parka, kako bi ovo bila oaza mira i zelenila za naše sugrađane. Prvo smo postavili rasvjetu, zatim smo omogućili da se sagradi i kafić, nakon čega je veliki broj, naročito roditelja sa malom djecom, počelo da posjećuje park. Zatim smo, uz pomoć donatora, napravili i igralište za djecu, navodi Mićić dodavši da se, nakon što je Rotari klub Bijeljina donirao česmu koja je postavljena u središtu parka, nastavilo sa uređenjem i postavljanjem novih sadržaja u ovom kompleksu.  
 
Kako je istakao, popločavanje staza u centralnom dijelu Gradskog parka dio je šireg projekta uređenja ove najveće gradske zelene površine.
 
-Prošle godine od sadržaja Gradski park je dobio česmu, teretanu na otvorenom, inkluzivno igralište za djecu i rekonstruisan je dio jedne staze. Uređenja parka nastavljeno je 25. februara rekonstrukcijaom staze koja povezuje ulice Žrtava fašističkog terora i Potporučnika Smajića, sa uređenjem centralnog dijela parka. U okviru popločavanja projektom je predviđeno da budu uređeni i prilazi sa biste srpskim velikanima Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću, a biće popločan i kružni plato oko česme. Ideja je to grupe bijeljinskih profesora, redovnih posjetilaca Gradskog parka, kojii će i donirati sredstva za izradu bisti. Danas su  počeli  radovi na popločavanju staze u dužini od 300 metara, površine  1200 metara kvadratnih, a vrijednost 75.000 konvertibilnih maraka, precizira gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
Semberija info (M.Rešidović)