PAKETI ZA SLIJEPE I SLABOVIDE :: Semberija INFO ::

 

PAKETI ZA SLIJEPE I SLABOVIDE


Udruženje slijepih i slabovidih Bijeljina, koje je regionalnog karaktera i pokriva područje Bijeljine, Ugljevika i Lopara, podijelilo je petnaest paketa sa hranom i drugim potrepštinama za isto toliko najugroženijih slijepih i slabovidih lica.  
 
Predsjednica Udruženja slijepih i slabovidih Bijeljina Ljiljana Jovičić je izjavila da je novac za pakete donirala Vlada Republike Srpske Savezu slijepih RS koje je zatim sredstva podijelio regionalnim udruženjima.
 
-Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Banja Lika Branko Suzić je podijelio taj novac srazmjerno broju članova pojedinih udruženja, a naše udruženje dobilo je sredstva za 15 paketa, vrijednosti 65 konvertibilnih maraka, pojašnjava Ljiljana Jovičić koja je izrazila nadu da će ovakvih donacija biti još, te će tako moći da pomognu većem broju svojih članova.  
 
Udruženje slijepih i slabovidih Bijeljina okuplja oko 100 članova koji žive na području Bijeljine, Ugljevika i Lopara. Prilikom odlučivanja o tome kome od njih uručiti pomoć, prvenstveno se mislilo na mlade ljude i majke sa više djece, a zatim na one članove koji su najlošijeg materijalnog stanja.
 
Paket koji je dobio 79-godišnji Petar Todorović iz Mezgraje, i svih ostalih 14 primaoca paketa pomoći, došao je u prave ruke.
 
-Invalid sam od 1981. godine. Penzija mi je 280 konvertibilnih maraka, a od te penzije živimo supruga i ja. Ovaj paket pomoći mi je dobro došao, jer danas je sve skupo i teško se sastavlja kraj s krajem, kaže Todorović.  
 
Semberija info (M. Rešidović)