Smanjuje se broj lica pod stručnim nadzorom :: Semberija INFO ::

 

Smanjuje se broj lica pod stručnim nadzorom


U Semberiji je pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe 191 lice, odnosno sedam manje nego prethodnog dana, a bijeljinskoj Bolnici potvrđena su do jutros u 9.00 časova još četiri negativna nalaza na prisustvo virusa korona kod lica koja su testirana.
 
Na osnovu izvještaja Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, u bolničkoj izolaciji nalazi se 16 lica, a u bolničkom karantinu nema pacijenata. U karantinu u Domu učenika, gdje se smještaju osobe zaražene kovidom-19, i dalje se nalaze dva lica, iz Bijeljine i Ugljevika, dok je u kućnoj izolaciji sedam osoba.
 
Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je dobila rezultate testiranja iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za 569 osoba, a Dom zdravlja Bijeljina za 328 osoba.
 
Republički zdravstveni inspektor izdao je u prethodna 24 časa 41 rješenje o izolaciji na graničnom prelazu Rača, a na Pavlovića mostu osam rješenja.
 
Pripadnici Policijske uprave Bijeljina kaznili su 10 lica koja nisu koristila zaštitne maske na javnim površinama, kao i šest lica koja su prekršila zabranu kretanja.
 
Komunalna policija kontrolisala je 26 osoba u izolaciji i sve su pronađene na svojim adresama.

​Grad Bijeljina