SEMBERIJA TRANSPORT: AUTOBUSI JOŠ UVIJEK NE SAOBRAĆAJU :: Semberija INFO ::

 

SEMBERIJA TRANSPORT: AUTOBUSI JOŠ UVIJEK NE SAOBRAĆAJU


Iako je od 11. maja dozvoljeno uspostavljanje gradskog i međugradskog autobuskog saobraćaja na teritoriji Republike Srpske, autobusi bijeljinskog „Semberija Transporta“ još uvijek su u garažama, jer, kako kaže direktor ovog preduzeća, Pantelija Mitrović, zbog ograničenja broja putnika u autubusima na 50 odsto, malo je ko od autoprevoznika ponovo pokrenuo svoje autobuse.

„Čekamo na odluku da se od prvog juna ponovo uspostave autobuske linije prema Srbiji, odnosno iščekujemo potpunu liberalizaciju prevoza, jer u ovakvim uslovima ne možemo funkcionisati. Sa 80 zaposlenih i 32 autobusa, koliko imamo na raspolaganju, ne radimo puna dva mjeseca. Najveći naš problem je u tome što ne radimo i što ne ostvarujemo redovan prihod. Vlada RS je obećala da će uplatiti doprinose za mart i doprinose i minimalne plate radnicima za april. Za maj su obećali da će uplatiti doprinose, dok plate ostaju naša obaveza. Najgore je što registrovani autobusi trenutno leže u garažama. Do septembra neće biti ni đačkog prevoza. Mi ćemo sve autobuske linije na području BiH i prema Srbiji pokrenuti kada se obezbijede normalni uslovi za to, a to je, prema svemu sudeći, prvi jun. Što se tiče međunarodnih linija, vjerovatno ćemo ih ponovo uspostaviti nakon 15. juna“, kaže Mitrović.
 

Mitrović kaže da je u ovom preduzeću od 11. maja samo ponovo pokrenut rad auto – škole. Sve ostalo je još uvijek na čekanju.

Semberija info (Lj.Lj.)