JANjA: PRIMJETNO UBLAŽAVANjE MJERA ZBOG KORONE :: Semberija INFO ::

 

JANjA: PRIMJETNO UBLAŽAVANjE MJERA ZBOG KORONE


Foto: Z.Kusmuk
U najvećoj bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Janja život se postepeno vraća u normalu nakon ublažavanja mjera zbog pojave virusa korona.

U centru ovog mjesta danas je bilo puno ljudi, koji su i pored kiše, bili u pokretu kako bi završili obaveze, neki u kupovinu, banku, poštu, kod doktora, dok su neki našli vremena i za predah u nekom od kafića koji su počeli sa radom.
 

Ono što je bitno da građani poštuju preporuke nadležnih u vezi nošenja maski i rukavica uz propisanu distancu, a u apotekama smo se uvjerili da sada imaju u prodaji maske i rukavice, kojih nije bilo zbog nestašice na početku epidemije uzrokovane pojavom korona virusa.

Kako se uvjerila ekipa portala Semberija info, Dom zdravlja u Janji radi normalno i nema gužvi, a građani se za preglede zakazuju, kao i inače, i dolaze kod porodičnog doktora u zakazano vrijeme sa maskama i rukavicama.

Janjarku Sajmu Sprečak zatekli smo ispred Doma zdravlja, gdje je došla zakazati pregled kod porodičnog doktora, navodeći da ova zdravstvena ustanova radi normalno i da za sada nije bilo problema od pojave virusa korona.

„Suprug i ja jedva čekamo da se ova situacija smiri, da svi ovo što prije zaboravimo, jer su nam životi ionako svima puni briga i stresova“, kaže Sajma Sprečak koja se sa suprugom bavi poljoprivrednom  proizvodnjom.
 

Nazifa Golotić očekuje da će uskoro biti ukinuto vanredno stanje, da neće biti policijskog časa i da će se prestati nositi maske i rukavice.

Kaže da joj ovaj period najteže pada jer je poželjela djecu   i da ih već dugo nije vidjela jer rade u inostranstvu.

„Sin mi je u Austriji, a kćerka u Njemačkoj. A znate već kako je kad majka poželi djecu. Taj osjećaj znaju samo majke. A period korone me ne brine, treba da se čuvamo i proći će i ovo. Preživjelo smo i poplave, pa ćemo i ovo“, rekla je Nazifa Golotić za portal Semberija info.

Zoranka Lazić vlasnica je butika garderobe, koji je otvoren kada je dozvoljen rad ovakvim vrstama radnji.

Prema njenim riječima, kupci poštuju nošenje maski i rukavica, ali veći je problem što je kupaca veoma malo.

„Ne znam šta je razlog. Ili građani nemaju novca ili i dalje izbjegavaju izlaske i sve ono što im nije neophodno. Svi želimo da se sve ovo smiri i da svi budemo živi i zdravi“, rekla je za naš portal Zoranka Lazić.  
 

Nada Vučić iz Novog naselja kod Janje, kao i ostali građani Janje, očekuje normalizaciju i ukidanje vanrednog stanja kako bi se život u potpunosti normalizovao.

Semberija info (Z.Kusmuk)