Potpisani ugovori za pet plastenika :: Semberija INFO ::

 

Potpisani ugovori za pet plastenika


Ugovor o donaciji pet plastenika za socijalno ugrožene građane na području Bijeljina, potpisao je gradonačelnik Mićo Mićić i predstavnik njemačke nevladine organizacije ASB iz Sarajeva Rusmir Hanić.



- Plastenici sa navodnjavanjem će biti donirani licima koje će odrediti Centar za socijalni rad, odnosno lica koja su socijalno ugrožena, a sposobna su za rad. Plastenici su donacija Vlade Njemačke, a Gradska uprava sufinansira projekat“, rekao je Mićić, dodavši da je Gradska uprava izdvojila sredstva u iznosu od po 800 KM po plasteniku.

Obaveza lica koja će dobiti plastenike je da obezbijede mjesto za postavljanje plastenika, a montažu će vršiti donatori, koji će sa Gradskom upravom obezbijediti rasad i stručnu pomoć. Projekt menadžer projekta za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima, koji je predstavnik ASB, Rusmir Hanić, rekao je da se projekat provodi u 11 lokalnih zajednica u BiH.

- Realizacija projekta se očekuje krajem juna, odnosno početkom jula. Ovo je četvrti projekat po redu, a realizuje se već četiri godine. Počeli smo sa 24, a sad već imamo 120 korisnika“, rekao je Hanić i najavio da će u narednom periodu biti i drugih projekata.

​Semberija info - O. Stjepanović