POČINjU SA RADOM VRTIĆI :: Semberija INFO ::

 

POČINjU SA RADOM VRTIĆI


Gradski štab za vanredne situacije donio je odluku da će od ponedjeljka, 11. maja, sa radom početi dječiji vrtići, a da će tokom vikenda biti izvršena dezinfekcija Gradskog parka.
 
Komandant Štaba Mićo Mićić rekao je da su ankete koje su sproveli vrtići sa područja grada pokazale da je oko 30 odsto roditelja spremno da pošalje djecu u obdaništa, uz podrazumijevano poštovanje strogih pravila ponašanja koje je propisao Republički štab.
 
- Odlučili smo da za sve vrtiće u Bijeljini obezbijedimo dezinfekciona sredstva i zaštitnu opremu za zaposlene. Od naredne sedmice i Gradska uprava počeće da radi u punom kapacitetu, šalter-sale su dezinfikovane, a isto je nedavno učinjeno i sa svim gradskim ulicama. Danas će biti pokošena trava, a u nedjelju izvršeno pranje i dezinfekcija unutrašnjosti Gradskog parka, kao i dijelova namijenjenih djeci, pa će građani od 11. maja moći da posjećuju najveću gradsku zelenu površinu – najavio je Mićić.
 
On je istakao da je na osnovu izvještaja Policijske uprave Bijeljina i Komunalne policije jasno da su se građani pridržavali mjera koje su bile uvedene na Đurđevdan i da nije bilo masovnijih okupljanja.
 
- Odgovornost građana bila je 6. maja na visokom nivou i ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su se pridržavali preporuka. Međutim, i dalje ne smijemo da se opustimo – bio je jasan gradonačelnik Bijeljine.
 
Odobrenje ponovnog rada za kafiće, restorane i frizerske salone u Bijeljini biće razmatrano naredne sedmice, nakon donošenja odgovarajućih odluka od strane Republičkog štaba za vanredne situacije.