PRODUŽEN KONKURS ZA NAJBOLjU FOTOGRAFIJU SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

PRODUŽEN KONKURS ZA NAJBOLjU FOTOGRAFIJU SEMBERIJE


Zbog vanrednog stanja prouzrokovanog pandemijom virusa korona, Gradska uprava Grada Bijeljina je produžila rok za slanje fotografija na Konkurs „Najljepša fotografija Semberije“ do 30. maja, a pomjereni su i termini uručenja nagrada i izložbe najboljih radova, koji će biti naknadno saopšteni.

Stručni žiri izabraće najbolje radove početkom juna, a nagrađeni autori biće blagovremeno obaviješteni o rezultatima.

Organizator je još jednom pozvao autore fotografija da vode računa o dimenzijama fotografija koje šalju, jer su neki od pristiglih radova, i pored dobre zamisli fotografa, neupotrebljivi zbog neodgovarajuće rezolucije.
Podsjećanja radi, dimenzije fotografija koje ulaze u izbor za jednu od nagrada treba da budu od 13x18 centimetara u 300 piksela po inču, do 30x40 centimetara u 300 piksela po inču, u JPG formatu, RGB, a zbog štampanja za potrebe izložbe, veličina fotografija treba da bude najmanje 4.000 DPI po dužoj strani, kvaliteta od 10 do 12, maksimalno 4 megabajta.

Gradska uprava Grada Bijeljina raspisala je Konkurs za najljepšu fotografiju Semberije za tri kategorije: Opšta kategorija, Poljoprivreda u Semberiji i Sport u Semberiji.

Tekst konkursa objavljen je na zvaničnoj internet-stranici Grada Bijeljina www.gradbijeljina.org, a za dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate na adresu elektronske pošte [email protected].