MUZEJ SEMBERIJE OTVARA VRATA POSJETIOCIMA :: Semberija INFO ::

 

MUZEJ SEMBERIJE OTVARA VRATA POSJETIOCIMA


Nakon pauze od mjesec i po dana kada građani, zbog vanrednog stanja i virusa korona, nisu mogli da posjete Muzej Semberije, ova ustanova kulture ponovo je otvorila vrata za posjetioce. Posjetioci i zaposleni moraju se pridržavati donijetih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.
 
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dostavilo je uputstvo za postepeno ublažavanje mjera za sprečavanje širenja virusa SARS-Cov-2 u Republici Srpskoj, prilikom rada sa posjetiocima, kako bi se muzejska djelatnost postepeno vratila u funkciju i bila na usluzi građanima.
 
Prema riječima direktora Muzeja Semberije Momčila Koprivice, ova ustanova je počela da prima posjetioce, a dozvoljene su samo pojedinačne posjete.
 
-Od ponedeljka, 11. maja, počinjemo s radom u punom kapacitetu, ali biće kontrolisan broj posjetilaca. Prema preporuci Ministarstva prosvjete i kulture RS, posjetioci su obavezni da drže fizičku distancu od dva metra i može biti jedna osoba na 10 metara kvadratnih. Obavezno je nošenje zaštitne maske kako od strane posjetilaca, tako i radnika muzeja, a rukavice će nositi samo oni koji rade na poslovima naplate, navodi Koprivica dodavši da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, jednom dnevno, na kraju radnog vremena, dezinfikuju prostor i površine.
 
Oni koji žele da posjete Muzej Semberije moći će da pogledaju njegove stalne postavke, a ima ih tri- arheološka, etnološka i istorijska, svakim radnim danom u vremenu od osam do 16 časova. 
 
Semberija info ( M. Rešidović)