Interaktivni sajam srednjih škola i zanimanja :: Semberija INFO ::

 

Interaktivni sajam srednjih škola i zanimanja


Gradska uprava grada Bijeljine, u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, organizovala je po četvrti  put Sajam srednjih škola i zanimanja. Sajam je interaktivnog tipa, a održan je u Sportskoj dvorani Gimnazije ,,Filip Višnjić“  pod sloganom ,,Dobar zanatlija-siguran posao“.

 Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kazao je da je sajam srednjih škola i zanimanja odlična prilika da se mladi informišu i pokušaju prepoznati ona zanimanja koja su tražena na tržištu rada.
-Ovo je dobra prilika i za roditelje da dobiju što je više moguće  informacija kako bi zajedno sa svojom djecom donijeli izuzetno važnu odluku koja ih čeka nakon završetka osnovne škole, ukazuje Mićić izražavajući zadovoljstvo što se sve veći broj mladih Bijeljinaca odlučuje za zanimanja koja su deficitarna.

Saša Marković, izvršni direktor banjalučkog  Omladinskog komunikativnog centra, ocjenjuje da je ovo jedinstvena manifestacija na kojoj se predstavljaju razna zanimanja iz srednjih škola. 
-Sajam je predstavio preko 50 zanimanja za koja se na području grada Bijeljine mladi mogu školovati. Cilj nam je što vjerinije dočarati  učenicima koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje, koje su im sve opcije za nastavak školovanja u lokalnoj zajednici  i kako određena zanimanja izgledaju, rekao je  Marković.

Organizatori su istakli da je važnost ovog događaja u činjenici da se na ovakav način mogu povezati privreda i obrazovanje, kao i mogućnost da se osnovnoškolcima prenese informacija o tome kakva je trenutna situacija na tržištu rada, odnosno koja zanimanja i srednje škole im nude sigurno radno mjesto. 

Budući srednjoškolci su pozdravili organizovanje Sajma srednjih škola i zanimanja koji im je, kako kažu, vrlo bitan jer im interaktivno upoznavanje sa zanimanjima koja nude lokalne srednje škole olakšava donošenje odluke oko izbora zanimanja koje je njihova budućnost.
             
M.R.