PRIVREDNI SUBJEKTI DA PROVJERE SPISKOVE ZA POMOĆ IZ FONDA SOLIDARNOSTI :: Semberija INFO ::

 

PRIVREDNI SUBJEKTI DA PROVJERE SPISKOVE ZA POMOĆ IZ FONDA SOLIDARNOSTI


Ministarstvo privrede i preduzetništva i gradsko Odjeljenje za privredu pozivaju pravna lica i preduzetnike kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti da, na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvano novim virusom korona, provjere da li se nalaze na spisku djelatnika kojima je tokom vanrednog stanja zabranjen rad.

Spisak je dostupan na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva (https://bit.ly/3chYinq), a ukoliko utvrde na nisu na spisku, potrebno je da prijavu pošalju na imejl adresu [email protected].

U prijavi je potrebno navesti naziv pravnog lica ili preduzetnika, JIB, šifru djelatnosti, uz obavezno navođenje odgovarajuće odluke Štaba za vanredne situacije po osnovu koje je zabranjeno obavljanje djelatnosti.
Prijavljivanje na spisak za dodjelu sredstava za mjesec mart 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske predstavlja prvi korak za ostvarivanje prava na finansijsku podršku pravnim licima i preduzetnicima kojima je rad bio zabranjen.

Nakon toga, potrebno je da ovi djelatnici, najkasnije do 11. maja, podnesu Poreskoj upravi Republike Srpske pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu poreza na dohodak i doprinosa na platu za mjesec mart 2020. godine.