Gradski štab – za prvomajske praznike sačuvati disciplinu :: Semberija INFO ::

 

Gradski štab – za prvomajske praznike sačuvati disciplinu


Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da i za prvomajske praznike izbjegavaju okupljanja, održavaju fizičku distancu u kontaktu sa drugima, uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kako bi epidemiološka situacija u Bijeljini ostala stabilna kao i do sada.

Prema podacima JZU „Sveti vračevi“, bolnički karantin je prazan, u objektu stare hirurgije pod nadzorom je 18 lica, dok je u kućnoj izolaciji 10 osoba. Iz Instituta za javno zdravstvo RS očekuje se 35 rezultata, a do danas, 30. aprila, u ovoj zdravstvenoj ustanovi na virus korona testirane su 402 osobe.

Pristigli rezultati analize 24 uzorka iz Doma zdravlja Bijeljina negativni su na kovid-19. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, 324 lica nalaze se  pod stručnim nadzorom u samoizolaciji, 32 lica smješteno je u karantin pri OŠ „Vuk Karadžić“, dok se u Domu učenika nalazi jedna osoba pozitivna na virus korona, koja je stabilnog zdravstvenog stanja, bez tegoba. U karantinu na Rači trenutno se nalazi pet lica od kojih je jedno iz Bijeljine.

U protekla 24 časa granični prelaz Rača je prešlo 285 vozila, a Pavlovića most 58 vozila. Policijska uprava Bijeljina je izdala dva prekršajna naloga za lica koja su  prekršila zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 36 lica u izolaciji, i sva lica su pronađena na adresi. Gradski zdravstveni inspektor je izdao šest rješenja o izolaciji, odnosno, do sada ukupno 200 rješenja.

Preduzeće AD „Vodovod i kanalizacija“ je u srijedu, 29. aprila, izvršilo dezinfekciju 31 stambene zgrade i predškolske ustanove „Dragan i Zoran“ Bijeljina, dok je „Eko zaštita“ DOO izvršila dezinfekciju platoa ispred karantina OŠ „Vuk Karadžić“.

Pored apela da poštuju propisane sanitarno-higijenske mjere, Gradski štab za vanredne situacije zahvalio je građanima na disciplini i strpljenju koje pokazuju tokom vanrednog stanja i na taj način doprinose bržoj pobjedi nad kovidom-19.

​Grad Bijeljina